top of page

 

 

 

Akupunktur

 

 

 

 

Klassisk kinesisk akupunktur

 

Hva er akupunktur

Akupunktur er en 5000 år gammel kinesisk behandlingsmetode. Ordet akupunktur kommer av de latinske ordene acus=nål/spiss og punktur=punktere/stikke. Kineserne kaller det Zhen Jiu som betyr nåling og varming. I tradisjonell kinesisk medisin (TCM) ser man på sykdom som en ubalanse i kroppens energisystem. Akupunktørens oppgave er å gjenopprette energibalansen hos pasienten.


 

 

Hvordan virker akupunktur?

Akupunktur er en terapi hvor det settes inn tynne nåler i spesifikke punkter langs kroppens meridianer ("energi-kanaler") som går langs og rundt på kroppen. Så lenge energien "Qi" får flyte fritt uten blokkeringer i meridianene har vi god helse. Hvis energiflyten blir forstyrret av en eller annen grunn oppstår ubalanse som kan resultere i smerte og/eller sykdom. Ved å stimulere de rette punktene regulerer akupunktøren Qi og helsen gjenopprettes.

Hva kan du forvente deg under en akupunktur behandling?

De fleste pasienter synes behandlingen er meget avslappende. Mange blir overrasket over hvor behagelig de føler seg og hvor lett og lite smertefullt det er å få nåler. Noen sovner tilogmed! En pasient kan få en svak prikkende eller en nummen følelse der nålene sitter, noe som bare indikerer at behandlingen virker.

Er akupunktur farlig?

En av de største fordelene med akupunktur er at det ikke finnes skadelige bivirkninger. Som regel skaper ikke nålene hverken blødning eller smerte, og de aller fleste i dag bruker (og bør bruke) engangs-nåler som ligger i sterile forpakninger og kastes etter bruk. Det er en minimal risiko for penetrasjon av organer, men en akupunktør er trenet til å sette nålene i eksagte punkter, vinkler og dybde for å unngå noen form for skade. Så vidt meg bekjent har ingen fått slike skader i Norge.

bottom of page