Ufrivillig barnløshet ØKER KRAFTIG

Primær infertilitet kalles tilstanden dersom kvinnen aldri har vært gravid. Sekundær infertilitet når kvinnen har vært gravid tidligere. Hos unge, friske par er sannsynligheten for å oppnå befruktning i løpet av en menstruasjonsperiode 20-25% og i løpet av 1 år ca. 90%.

Etter som årene går, reduseres kvinnens evne til å bli gravid, og risikoen for spontanabort øker. Etter 35-årsalderen faller andelen av vellykkede behandlinger av barnløshet markant.

Det er beregnet at 10% av befolkningen opplever periodevis eller vedvarende ufrivillig barnløshet. Siden kvinner i våre dager venter lenger med å få barn, forventes andelen par som får problemer med å oppnå graviditet, å øke.

 

 

Hvorfor er dette et økende problem?

Det er sammensatt og har ofte med livsstil å gjøre. Kosthold, stress, tobakk, alkohol, medisiner, hormonubalanser, lav pH mm.

Ofte er det slike årsaker som gjør at man ikke blir gravid og det kan ligge hos både mannen og kvinnen.

Ved å ta en gjennomgang og undersøkelse kan vi sammen sette opp et behandligsopplegg som på NATURLIG vis kan regulere kjemien i kroppen slik at dere kan bli gravide.

Undersøkelser viser at årsaken til barnløshet i 30% av tilfellene finnes hos kvinnen, i 30% hos mannen, i 30% hos begge og i 10% av tilfellene finner man ingen forklaring.

Infertilitet kan ha mange årsaker, men de viktigste er:

  • Forstyrrelser i eggløsning

  • Skader i egglederne etter underlivsbetennelse

  • Endometriose - tilstand hvor det finnes livmorslimhinne utenfor livmorhulen

  • Redusert sædkvalitet

 

 

 

 

 

 

 

Deler av dette dokumentet er basert på det profesjonelle dokumentet "Infertilitet" i Norsk Elektronisk Legehåndbok.