top of page

 

Ufrivillig barnløshet ØKER KRAFTIG

Primær infertilitet kalles tilstanden dersom kvinnen aldri har vært gravid. Sekundær infertilitet når kvinnen har vært gravid tidligere. Hos unge, friske par er sannsynligheten for å oppnå befruktning i løpet av en menstruasjonsperiode 20-25% og i løpet av 1 år ca. 90%.

Etter som årene går, reduseres kvinnens evne til å bli gravid, og risikoen for spontanabort øker. Etter 35-årsalderen faller andelen av vellykkede behandlinger av barnløshet markant.

Det er beregnet at 10% av befolkningen opplever periodevis eller vedvarende ufrivillig barnløshet. Siden kvinner i våre dager venter lenger med å få barn, forventes andelen par som får problemer med å oppnå graviditet, å øke.

 

 

Hvorfor er dette et økende problem?

Det er sammensatt og har ofte med livsstil å gjøre. Kosthold, stress, tobakk, alkohol, medisiner, hormonubalanser, lav pH mm.

Ofte er det slike årsaker som gjør at man ikke blir gravid og det kan ligge hos både mannen og kvinnen.

Ved å ta en gjennomgang og undersøkelse kan vi sammen sette opp et behandligsopplegg som på NATURLIG vis kan regulere kjemien i kroppen slik at dere kan bli gravide.

Undersøkelser viser at årsaken til barnløshet i 30% av tilfellene finnes hos kvinnen, i 30% hos mannen, i 30% hos begge og i 10% av tilfellene finner man ingen forklaring.

Infertilitet kan ha mange årsaker, men de viktigste er:

  • Forstyrrelser i eggløsning

  • Skader i egglederne etter underlivsbetennelse

  • Endometriose - tilstand hvor det finnes livmorslimhinne utenfor livmorhulen

  • Redusert sædkvalitet

 

 

 

 

 

 

 

Deler av dette dokumentet er basert på det profesjonelle dokumentet "Infertilitet" i Norsk Elektronisk Legehåndbok.

bottom of page